Počela Damanhurska Škola meditacije

Nova Damanhurska Škola meditacije počela je predmeditacijom u nedjelju 1.2.2015., u 9:30h u dvorani Kuće života Vlaška 81a, Zagreb. Nakon nekoliko predmeditacija s otvorenim upisima, vrata su zatvorena i Škola meditacije je počela 26.4.2015. s grupom duhovnih istraživača. Održavanje je jednom mjesečno, zadnju nedjelju u mjesecu.

Damanhurska Škola Meditacije je glavni put duhovnog istraživanja koji se temelji na dijeljenju i transformaciji samih sebe, s namjerom buđenja božanskog unutar svakog ljudskog bića putem kreativne snage pozitivnog mišljenja.

Na jednostavan način pruža priliku onima koji teže produbljivanju važnih pitanja: Zašto živimo? Otkud dolazimo? Kamo idemo? Koja je svrha života? te omogućava pristup drevnim ezoterijskim tradicijama. To je put koji se temelji na stalnim promjenama i osobnom razvoju.

Grupe Damanhurske Škole Meditacije mogu se naći po čitavom svijetu – od Japana do Švicarske, od Norveške do Hrvatske. Škola Meditacija ima drevne korijene, to je tradicija mudrosti primijenjena za moderno društvo.

Put Duše, Reinkarnacija, Samosvijest, Svijet Istine i Iluzije, Selfika, Alkemija, unutarnja Harmonizacija – sve su to istraživanja na ovome putu čiji je cilj transformirati Sebe i Društvo u kojem živimo.
Znanje stečeno putem Škole meditacije primjenljivo je u svakodnevnom životu; i obrnuto, svakodnevni život stvara situacije koje se razvijaju kao teme razgovora na Školi meditacije.

Škola Meditacije podučava da ne predajemo svoju duhovnu evoluciju nekom drugom, izvan nas samih. To je razlog zbog kojeg se Meditacija promatra kao način života, 24 sata dnevno, kao put na kojem Škola može trajati čitav život, ako netko to želi.