Seminar Izgradnja spirale od kamena

Korištenje spirala i labirinata od kamena se u Damanhuru temelji se na dugoj povijesti istraživanja. Spirale se koriste za razne svrhe, među inim za proširenje naše percepcije. Izgradnja spirale od kamena je moćan način da se nađemo zajedno, ostavimo trag na Zemlji koji nam istovremeno dozvoljava da otkrivamo nove poveznice između nas i prirode.

Spirala je jedan od arhetipskih obrazaca čovječanstva. Njezina centripetalna/centrifugalna putanja upućuje na dvostruko putovanje od života do smrti i od smrti do života – shvaćajući to prije kao vječnu transformaciju nego kraj postojanja. Spirala povezuje mikrokozmos s makrokozmosom; uvojnica naše DNK je spirala kao i naša čitava galaksija.

Hod po spirali je prilika da otkrijemo dijelove sebe na koje uobičajeno nismo osjetljivi i da uravnotežimo naše osobne energije, povlačeći energije iz zraka i zemlje; to je meditacija u pokretu, koja povećava tako fizičku i duhovnu dobrobit.

Izgradnja spirale nam isto tako pruža priliku za meditaciju. Dodirivanje kamenja, njihovo pomicanje, postavljanje  na zemlju…. To sve prisutne čini sudionicima u transformaciji teritorija i njegovih skrivenih energija. Budući da je mineral poznat kao element koji “bilježi” frekvencije s kojima dolazi u kontakt, svaki će sudionik  dodirnuti svaki kamen i s namjerom ostaviti jedinstven trag svoje životne frekvencije. Konačni rezultat je spiralni put od nekoliko desetaka metara, (minimalno 120 koraka) aktiviran naporom i namjerom svakog sudionika. Nakon toga će se taj rad integrirati u svaku pojedinu osobu kroz razne dinamičke vježbe i upotrebu spirale.

Nakon seminara spirala ostaje na slobodno korištenje. Ona se može dodatno orijentirati kako bi podržala određena istraživanja na području snova, proširenja percrpcije ili razvoja osjetljivosti.

Instruktor, Crotalo Sesamo, damanhurski ambasador drži širom svijeta seminare o izgradnji spirala od kamena koji su dijelom teoretski, o samom djelovanju spirala, a dijelom praktični, kroz gradnju jedne spirale.

Kao dio takvih seminara spirale su već izgrađene na mnogim mjestima uključujući: Italiju, SAD, Austriju, Brazil, Norvešku, Sloveniju i Hrvatsku.