Put MeditAkcije

Zašto živimo? Otkud dolazimo? Kamo idemo? Koja je svrha života?

Kako odgovoriti na tisuće pitanja koja život stavlja pred nas i usmjeriti svoj život svrhovito?

Put MeditAkcije pokušava upravo to: na jednostavan način pružiti priliku onima koji teže produbljivanju tih važnih pitanja. MeditAkcija predstavlja srce Damanhura i omogućava pristup drevnim ezoterijskim tradicijama. To je put koji se temelji na stalnim promjenama i osobnom razvoju. Damanhur je započeo svoju spiritualnu potragu proučavanjem mitova i koncepata mnogih filozofija ovog planeta kako bi pronašao zajedničku esenciju te iz toga stvorio novi, vlastiti put koji počiva na promjenama, neprestanoj obradi i eksperimentiranju te ga nazvao Školom MeditAkcije.

U svojoj 50-godišnjoj povijesti, Škola je potaknula i obogatila živote više tisuća ljudi, kako u onima koji su odlučili živjeti u Damanhuru u Italiji, tako i među duhovnim tragaocima iz cijelog svijeta koji u svojim domovinama razvijaju projekte inspirirane Damanhurom. Grupe damanhurske Škole MeditAkcije mogu se naći po čitavom svijetu – od Japana do SAD-a, od Norveške do Australije. 

MeditAkcija ima drevne korijene, to je tradicija mudrosti primijenjena za moderno društvo. Put Duše, Reinkarnacija, Samosvijest, Svijet Istine i Iluzije, Selfika, Alkemija, unutarnja Harmonizacija, “duhovna” tehnologija, sve su to istraživanja na ovome putu čiji je cilj transformirati Sebe i Društvo u kojem živimo. Predavanja koje vode instruktori obuhvaćaju sljedeće teme: duša, evolucija ljudi, slobodna volja, reinkarnacija, karma, apsolutni Bog i Božanstvo, Svemir i njegovi zakoni, istraživanje spiritualne spoznaje, ritualnost, magija, sinkrone linije etc.

Znanje stečeno putem Škole MeditAkcije primjenjivo je u svakodnevnom životu; i obrnuto, svakodnevni život stvara situacije koje se razvijaju kao teme razgovora na Školi.

Škola je put posvećenja, jedna unutarnja disciplina koja se primjenjuje danju i noću, koja nudi mogućnost korištenja tehnika i vještina. Prema damanhurskom uvjerenju posvećenik je onaj koji djeluje, a ne onaj koji vjeruje da je njegova istina jedino ispravna te koji svakodnevno radi na tome i pritom dopušta da se činjenice i ideje usklade.

Riječ izgleda kao meditacija, ali s pomakom. Koristeći snagu kolektivnog uma i djelovanja moguće je promijeniti svijet na bolje. Nije poanta Škole mentalno zadovoljenje ili zadovoljenje znatiželje, meditiranje i prakticiranje tehnika kao svrha samima sebi, već buđenje vlastitih potencijala i njihovo usmjeravanje za evoluciju.

Damanhur nije religija; na njegovom spiritualnom putu ne egzistiraju dogme, već “radne hipoteze” koje podliježu konstantnom preispitivanju.
Damanhur je neprestano usmjeren u traganje za svjesnosti pojedinaca i zahtijeva vježbanje slobodne volje kroz neprestano razumijevanje o odlučivanju. Svatko uz pomoć drugog radi na sebi kako bi prevladao svoje granice i probudio svoje spoznaje i svoj iskonski/božanski dio.

Radi stvaranja potpunije slike o Damanhuru i Hramovima Čovječanstva, sudionicima se preporuča posjet Federaciji Damanhur u Italiji, nedaleko Torina.

Škola je grupni put u kojem je pojedinac stanica organizma koji čine svi inicijati Škole, od Damanhura u Italiji, do svih polaznika Škole MeditAkcije diljem svijeta – Hrvatska, Japan, Australija, Norveška, SAD, Mađarska, Bugarska… samo da nabrojimo neke. U našoj regiji trenutno ima oko 40 polaznika Škole Medit-Akcije i raduje nas mogućnost, da nakon više od 9 godina pokrenemo novu grupu Škole na ovim prostorima.

Škola će biti organizirana povremeno online, a povremeno i online i uživo.

Škola će početi kada se prijavi dovoljan broj polaznika. 

Ako ste zainteresirani, molimo da nam se javite.

info@damanhur.hr