Malo smušeni, ali sretni

Koliko potencijala imamo u sebi? Jako puno! Ne samo onaj koji se pripisuje esenciji naše duše koja u sebi nosi božansku iskru povezanu s našim podrijetlom nego i od različitih osobnosti od kojih smo sastavljeni, koje predstavljaju šarolik uzorak karaktera, iskustava i talenata.

Umjesto da mislimo kako postojanje više osobnosti unutar nas predstavlja problem ili čak bolest, u Damanhuru smatramo da je to jedinstveni resurs koji može voditi sretnijem i potpunijem životu.

Poznavanje naših unutarnjih glasova (možemo ih i tako zvati) čini nas spremnijima za upravljanje izazovima koje svakodnevni život stavlja pred nas. Kao što dirigent usmjerava svaki pojedini element orkestra, tako svatko može naučiti svirati svoje instrumente (čitaj: osobnosti) u najprikladnijem trenutku, kako bi izbjegao solo trombon kada partitura traži violinsku harmoniju.

Ako je ovaj primjer previše teorijski, dovoljno se sjetiti onoga što se svaki dan događa u životu, na primjer, možemo se naći u situaciji da idemo na razgovor za posao vođeni najosjetljivijom i bespomoćnom osobnošću; ili možemo otići na otmjen sastanak nesvjesni da je naša trenutno dominantna osobnost vješt organizator zainteresiran samo za operativu i logistiku (joj meni…) Takve situacije doživljavamo svakodnevno, osobito kada nemamo ideju koliko nas je unutar nas i kakve su karakteristike naših osobnosti.

Damanhurska duhovna fizika potvrđuje da božanska iskra, prisutna u svakom ljudskom biću, ima karakteristiku privlačenja različitih osobnosti. One se nalaze u međukraljevstvu zvanom “Prag” koje se kao “tampon” proteže između materijalne i duhovne dimenzije, koju u Damanuru zovemo ”Realitet” i odakle dolazi ta božanska iskra.

Malo prije rođenja novog ljudskog bića duša se odvaja od Realiteta, prolazi kroz Prag i prikuplja “grozd” osobnosti koje predstavljaju “opremu” za život novorođenome. U orijentalnoj kulturi karma koju je novorođeni proizveo u svom prethodnom životu određuje sastav različitih osobnosti kako bi kroz cijeli niz mogućih iskustava duša mogla dosegnuti božansku indiferentnost potrebnu za postizanje prosvjetljenja. Različite osobnosti mogu se u nekom pogledu izjednačiti s konceptom prošlih života, ali je ograničavajuće smatrati ih samo takvima.

Uz pomoć tehnike, koja se kreće od umjetničkog izražavanja do igre, od promatranja do suočavanja s drugima, u Damanhuru učimo kontaktirati i skladno integrirati različite osobnosti, suočavati se s unutarnjim sukobima i otkrivati kako prepoznati i prizvati naše različite dijelove kako bi nam život bio sretniji.
Kada osobnosti rade zajedno skladno, rezultat je lijepa sinfonija.

Seminar Unutarnjih osobnosti je početak procesa koji se može raditi samostalno kada se usvoje osnovne tehnike za prepoznavanje svojih osobnosti i uspostavljanje kontakta s njima.

Seminar je podijeljen na dva stupnja, a njegov cilj je razviti tehniku za upravljanje protagonistima tvog orkestra i sa svima njima stvoriti sjajnu melodiju.

Želite li saznati više, pozivamo vas na besplatno predavanje o unutarnjim osobnostima ovaj petak 16. veljače 2018. u 19h u Centru Talej, Vlaška 81a.

Broj mjesta na predavanju je ograničen, a prijave su obavezne.

Možete se prijaviti putem maila na info@damanhur.hr ili na broj telefona 095/9016-883

Ukoliko želite prisustvovati seminaru Unutarnje osobnosti, više informacija možete pronaći ovdje.