Coyote Cardo: “Ezoterijska fizika”

Knjiga je napisana na temelju učenja Oberta Airaudia (Falca), istraživanja i praktičnih eksperimenata koje je u proteklih tridesetak godina provodio Damanhur te dugogodišnje prakse i mnogih održanih seminara autora.

Ezoterijska fizika je područje istraživanja koje se stalno razvija. Njezin cilj je, osim širenja samih spoznaja, kreiranje stilova života u skladu sa zakonima koji upravljaju univerzalnom ravnotežom. Izučavanje tog područja omogućava istraživanje misterija svemira i ljudskih bića, s ciljem usklađivanja znanstvenog i duhovnog pogleda na svijet. Proučavanje tih tema proširuje percepciju samoga sebe i života.

Prema damanhurskoj filozofiji, fizički zakoni isprepliću se sa zakonima jedne druge paralelne stvarnosti, koja objašnjava nastanak materije i života sa stajališta duhovnih energija koje prožimaju svemir.

Ezoterijska fizika nastaje zahvaljujući istraživanjima i iskustvima s tog područja. Prema učenju ove discipline, svemir nastaje u trenutku susreta “drevnih” zakona, a nastanjuju ga inteligencije različite prirode, vrijeme je dimenzija koju ljudska bića samo djelomično poimaju, a ljudsko biće je puno kompleksnije od onog što se obično misli…

Falco Tarassaco (Oberto Airaudi) je filozof, iscjeljitelj, pisac i slikar, bio je vrlo aktivan na području terapeutskog, umjetničkog istraživanja i novih znanosti. On je osnivač i duhovni vodič Federacije Damanhur u Italiji. Oko tisuću građana Damanhura stvorilo je eko društvo kojemu su Ujedinjeni Narodi dodijelili nagradu za društveni model za održivu budućnost. Društvo se temelji na etičkim vrijednostima, te potiče kulturu mira i uravnoteženog razvoja. Damanhur je poznat po svojim Hramovima Čovječanstva, čudesnoj podzemnoj građevini koju su izgradili njegovi građani i posvećeni su ponovnom buđenju božanskog u svakom ljudskom biću.