Gral

U nakladi Damanhur centra Talej prevedena je i objavljena mala knjižica „Gral“. Građu je 1984. godine sakupila i uredila damanhurska Škola meditacije.

Knjižica se sastoji od tri dijela.

Prvi dio govori o mitovima i legendama o Gralu. Gral je inspiracija velikog broja romana koji i danas raspiruju maštu čitalaca. Mistično je povezan uz Isusa, Templarski red te kasnije kralja Artura.

U drugom dijelu knjižice dana su tumačenja Grala od strane Oberta Airaudija – Falca, idejnog osnivača Damanhura, a koja obuhvaćaju njegovo viđenje o prirodi i porijeklu Grala, odnosu prema religiji (osobito kršćanstvu), zatim o Gralu kao jedinici mjere, odnosu prema Kamenu mudraca, karmi te drugom.

U trećem dijelu sadržani su večernji susreti s Falcom na temu Grala. Na tim se događanjima stanovnici Damanhura ili gosti nalaze s njim kako bi razgovarali o raznim temama koje zanimaju sudionike. Iz rasprava s tih susreta može se na jezgrovit način saznati mnogo novih detalja o samom Gralu.

Gral označava nešto vrlo drevno; jedan je od instrumenata koji je po legendi spašen s Atlantide. Predstavlja mnogo toga u isto vrijeme odnosno nešto što se može interpretirati na više razina. Međutim što ako Gral ne pripada samo prošlosti, već ima također veliku važnost i u današnje vrijeme?

Falco Tarassaco (Oberto Airaudi) je filozof, iscjeljitelj, pisac i slikar, bio je vrlo aktivan na području terapeutskog, umjetničkog istraživanja i novih znanosti. On je osnivač i duhovni vodič Federacije Damanhur u Italiji. Oko tisuću građana Damanhura stvorilo je eko društvo kojemu su Ujedinjeni Narodi dodijelili nagradu za društveni model za održivu budućnost. Društvo se temelji na etičkim vrijednostima, te potiče kulturu mira i uravnoteženog razvoja. Damanhur je poznat po svojim Hramovima Čovječanstva, čudesnoj podzemnoj građevini koju su izgradili njegovi građani i posvećeni su ponovnom buđenju božanskog u svakom ljudskom biću.

Knjižica trenutno nije u prodaji.