Oberto Airaudi – Falco: “Umrijeti da bi naučio”

Nakon niza ratova i rasipništva, kolapsa industrijske civilizacije, Čovječanstvo je stiglo do posljednje obale, do mogućnosti da zauvijek nestane ili da se preporodi, napokon u pravdi i miru. To je vrijeme Posljednjeg sna kojeg je OroCritsha došao propovijedati ljudima, da bi se još jednom upitali u što vjeruju… I da bi još jednom započeli iz početka.

…”Da sam trava, svijet oko mene bio bi tisuću puta brži. Vidio bih kako se grane i vitice brzo pomiču, kako korjenje buši zemlju, kako se biljke bore za svjetlost. Ali moj ritam je onaj čovjekov i trava mi se čini nepomičnom”..

…”Vatro, ja slušam tvoj glas. Ti znaš moju povijest i  dio mojih tajni. Pričaj. Poznajemo se oduvijek, tvoj plamen mi se pokorio i pisao za mene u prostoru i postojanju”..

…”Forme vila, patuljaka i undina nas obavijaju u sretnome plesu, hodajući po laganom zraku oko nas kao po spiralnom stepeništu”…

Falco Tarassaco (Oberto Airaudi) je filozof, iscjeljitelj, pisac i slikar, bio je vrlo aktivan na području terapeutskog, umjetničkog istraživanja i novih znanosti. On je osnivač i duhovni vodič Federacije Damanhur u Italiji. Oko tisuću građana Damanhura stvorilo je eko društvo kojemu su Ujedinjeni Narodi dodijelili nagradu za društveni model za održivu budućnost. Društvo se temelji na etičkim vrijednostima, te potiče kulturu mira i uravnoteženog razvoja. Damanhur je poznat po svojim Hramovima Čovječanstva, čudesnoj podzemnoj građevini koju su izgradili njegovi građani i posvećeni su ponovnom buđenju božanskog u svakom ljudskom biću.