Muzika biljaka na izložbi cvijeća Floraart 2016.

Muzika biljaka je ponovno izazvala veliko zanimanje na 51. Međunarodnoj izložbi cvijeća Floraart na Zagrebačkom Bundeku od 30.5.-5.6.2016. gdje su četiri biljke istovremeno muzicirale.

Muzika biljaka je novi oblik izražavanja ljepote i umjetnosti. Uređaj U1 je instrument napravljen upravo za biljni svijet. To je patentirana tehnologija koja pretvara bioritmove biljaka i drveća u glazbenu predstavu u kojoj slušamo i ulazimo u interakciju s biljkama. To nam omogućuje da na nov način stupimo u kontakt s prirodom, a biljkama i drveću pruža priliku da izraze svoju urođenu inteligenciju komunicirajući preko zvuka.

Čarolija muzike biljaka utječe na ljude na dubok način.

Slušati biljku kako svira je kao da ulazimo u njihov svijet, a čuti kako se muzika mijenja kao posljedica vaše interakcije ili kad one sviraju zajedno s drugim ljudima i biljkama muzičarima, pomaže nam shvatiti koliko su biljke inteligentna i svjesna bića.

Biljka će veselo i skladno muzicirati u pozitivnom okruženju, a prestati s glazbom ako prilazimo s negativnom namjerom prema njoj ili nekom drugom živom biću kraj nje.

Na osjećajnoj razini su vrlo senzibilne te će naša ljubav, nježnost i pažnja potaknuti njihov rast.

Mnogi kažu da razgovaraju s biljem i da tada ono bujno raste i cvjeta.

S Muzikom biljaka budimo svjesnost kod djece i odraslih da su biljke živa, svjesna i inteligentna bića, razvijamo dublje razumijevanje što je sve oko nas živo, potiče nas da živimo harmoničnije sa drugim svjetovima oko nas (biljni I životinjski svijet) te da se prema njima odnosimo s poštovanjem, pažnjom i da ih zaštitimo.

Ako nas niste posjetili na Floraartu, slobodno nas kontaktirajte na 095/9016-883 ili info@damanhur.hr ili nas posjetite u Vlaškoj 81a 1. kat kako bi čuli Muziku biljaka uživo.