Članci s Damanhur bloga o Alkemiji

Prijevod članka s Damanhur bloga 11.02.2015. članak

MREŽA ALKEMIJSKOG ZLATA  

Proučavanje i ekserimentiranje na području Alkemije jedno je od najmisterioznijih, a ipak praktičnih, fascinantnih a ipak pririodnih područja istraživanja u Damanhuru. Tucano dijeli s nama razloge zbog kojih se strastveno i aktivno bavi tim područjem duhovnog istraživanja.

„Već dugo vremena mnogi Damanhurci proučavaju drevnu, magičnu tradiciju Alkemije sa Falcom Terassacom, osnivačem Damanhura, iako mene to nije privuklo sve do 2011. godine, kada je Falco ponudio novi tečaj Alkemije otvoren za sve. I tako, u općem ozračju entuzijazma, pridružila sam se tečaju tek toliko da vidim o čemu se tu radi. Što se po tom desilo; zaljubila sam se u tu disciplinu koja potiče moju želju da usavršim sebe i svoja istraživanja na području magije. Od tada nisam prestala sa eksperimentiranjem.

U Damanhurskoj sam alkemiji prošla niz pripremnih koraka iza kojih slijede discipline osobnog pročišćenja, a što je istinski put samootkrivenja. Falco je definirao Alkemiju kao „put prema savršenstvu ljudskog roda” i osjećam da je to stvarno istina. Na praktičnoj razini naučila sam kako se uskladiti/harmonizirati, povećati senzibilnost, koristiti svoja suptilna tijela i unutarnja osjetila kako bih stvorila korisne tvari. U Alkemiji promijeniti tvari izvan sebe uvijek istovremeno znači promijeniti i nešto u sebi.

Naučila sam kontaktirati bića sa suptilnih razina, zapažati elemente i povezanost koju imam s njima. Naučila sam kako se vlastitom percepcijom kretati unaprijed i unazad u vremenu, kako usmjeravati događaje, kako upravljati vlastitom vitalnom energijom, kako doživjeti umjetnost i društvo na alkemijski način te kako koristiti zvuk u magiji. Sve su to područja koja možete odabrati i specijalizirati.

Škola Alkemije u Damanhuru je jedinstvena zbog toga što se pod Alkemijskim Zlatom podrazumjeva postignuće najvišeg stupanja osobnog pročišćenja usmjerenog na buđenje božanske prirode u sebi, koristeći ono što u Alkemiji zovemo životnim silama. Tako koristimo svoju energiju i emocije, vrijeme (pod kojim podrazumjevamo teritorij koji je pun života), elemente i sile prirode te suptilni svijet.

Tijekom Škole Alkemije, polaznik može dobiti instrumente koji su pripremljeni sukladno njegovoj osobnoj frekvenciji kako bi pojačali svoj magijski potencijal. Drevni elementi magijske tradicije planete prošireni su (nisu više privilegija pojedinaca koji tajno rade u prostorima). Cijeli svijet je otvoren!

Dok u klasičnoj alkemiji uglavnom cijeli život istražuješ sam, Damanhurski alkemičar dio je mreže. Mogu integrirati svoja osobna istraživanja, otkrića i specijalizaciju sa postignućima drugih i doći do rezultata koje nikada ne bih sama postigla. A to čini sve još uzbudljivijim!

Možemo specijalizirati područja koja nas najviše privlače i podijeliti vrlo dragocijena znanja iz svoje specijalizacije sa drugima.

Čak i život sa drugim Damanhurcima u zajednici-nukleima može se razmotriti s alkemijske točke gledišta.

Postoji, među ostalima, Društvena (Sociološka) Alkemija koja se bavi alkemijskim elementima koji u svakodnevnom životu djeluju jedan na drugog, i tražimo pravu formulu kako bismo postigli za sve nas veći nivo kompleksnosti evolucije. S tog aspekta, Damanhur je veliki alkemijski laboratorij gdje pripremamo sjeme nove vrste.

Kao jednoj od instruktorica Osnovnog vikend seminara Alkemije, na kojem će već biti ponuđeni neki interesantni i praktični instrumenti na korištenje, biti će mi zadovoljstvo podijeliti Alkemiju sa svima koje privlači ta disciplina.

Oni koji imaju želju i potrebu da prodube istraživanje ovog područja mogu se uključiti u trogodišnju Školu Alkemije

Napisala: Tucano iz Damanhura

 

Prijevod članka s Damanhur bloga 17.02.2016.

OSLOBOĐENJE ALKEMIJOM            

O Alkemiji je Falco Terassaco – Oberto Airaudi, osnivač Damanhura, jednom rekao: „Alkemija teži usmjeriti evoluciju tako da može postojati stalna spona između duhovnog i fizičkog razvoja.” Učiti postati alkemičar je proces cjeloživotnih promjena, gdje se stječu alati za unaprijeđenje osobne evolucije i izražavanja svojih potencijala. Neki od polaznika seminara Alkemije na Sveučilištu  Damanhuru podijelili su sa nama svoja iskustva.

„Alkemija je vrlo dobro strukturiran i bogat tečaj, pun entuzijazma i strastvenih instruktora. Radi se vrlo praktično i odmah se izvode praktične vježbe, uče se alati koji se mogu koristiti u svakodnevnom životu. Daumants iz Latvije

„Škola Alkemije prenosi znanje moderne Alkemije, koje povezuje p.ostignuća osobnih ciljeva sa osobnom unutarnjom transformacijom. Alkemija nije više nešto izvanjsko, već unutarnji put vještina koje ti omogučuje da postaneš pravi mag.“ Nika iz Njemačke

„Škola Alkemije je posebna jer predmet istrazuje na vrlo jedinstven način. Ne postoji puno mjesta na svijetu gdje možete učiti i vježbati kako postati mag spreman na duhovne bitke za liberalizaciju i divinizaciju svega.“ Giuseppe iz Italije

Prijevod članka s Damanhur 16.9.2015. članak

KAKO JE ALKEMIJA PROMIJENILA MOJ ŽIVOT 

Tucano dijeli s nama iskustvo utjecaja studija Alkemije u Damanhuru na njezin život.

„Studij i prakticiranje Alkemije definitivno je promjenilo moj život. Nalazim da sam svjesnija svoje magijske moći koju kao pojedinac posjedujem. Primjećujem da usmjeravanjem misli na predmet, koristeći alate koji ih još više zgušnjavaju, mogu keirati promjene u sebi i izvan sebe. Koristila sam Alkemiju kako bih pročistila i oplemenila svoj unutarnji svijet te pojačala svoju percepciju. Damanhurska alkemija bazira se na sljedećim transformacijama: pročišćenju, oplemenjivanju, kreiranju pokreta, odabiru raspoloženja, emocijama i obilježjima (karakteristika).

Falco Tarassaco je poučavao da je prakticiranje Alkemije i korištenje elemenata koji su izvan nas samih sasvim drugačiji proces u odnosu na onaj kada radimo samo unutar sebe samih. Ako radim samo na unutarnjoj razini, nije lako precizno izdvojiti kvalitetu na kojoj baš želim raditi. Sa Alkemijom je to moguće. Na taj način puno sam djelotvornija u svojoj namjeri.

Dat ću primjer. Recimo da želim kreirati supstancu koja sadrži snagu volje. Prvo moram spoznati, shvatiti od čega je sačinjena moja snaga volje, budući da je ona drugačija od bilo čije druge. Sadržaj moje snage volje može se sastojati od malo tjeskoba, snova i vizija, želje za realizacijom stvari i nešto psihičke snage.

Shvaćajući to, mogu izdvojiti različite elemente i kreirati svojevrsni „napitak“  snage volje. Kada radim (iz)vanjske radove istovremeno radim na sebi i na unutarnjoj razini. Kada jednom kreiram taj „napitak“, mogu ga koristiti kada god ga zatrebam, a isto tako i razmijeniti sa dugima. Dakle, mogu iskusiti način na koji postoje, žive drugi ljudi i obrnuto.

Jednom sam kreirala kimeru (kombinacija kvaliteta iz različitih izvora) sa karaktristikama, osobinama tri različita Damanhurca; Rondininom ljubaznošču i mekoćom, Iguaninom jasnoćom i lucidnošću govora i komunikativnošću te Rangonvom smirenošću. Koristila sam tu kimeru na sebi i potom, kad sam razgovarala sa nekim priupitala sam da li primjećuje ikakvu razliku u odnosnu na moje uobičajeno ponašanje. Rečeno mi je DA, stvarno si jako dobra u objašnjavanju stvari. Imam osjećaj da si izrazito prisutna i ljubazna. Osjećala sam te kvalitete u sebi, lucidnost Iguane kada sam govorila. Osjetila sam nešto što nikada prije nisam osjetila. Obično, ja sam vrlo izravna, sigurna u komunikaciji, no nakon ovoga iskustva, osjećala sam svojevrsnu neodlučnost. Shvatila sam da je to popratni efekt Rondinine ljubaznosti iza koje stoji i osjetljivost, koja je u meni stvorila  zabrinutost da se  previše  namećem ljudima, a to je nešto što ja gotovo nikada nisam osjećala.

Pored toga postoje napredne Alkemijske vještine koje se odnose na kretanje kroz vrijeme, rad sa vremenom kao supstancom i zgušnjavanje budućih događaja, alkemija iscjeljenja, komunikacija sa drugim dimenzijama, elementima i prirodom.

Napisala: Tucano iz Damanhura

Više o Osnovnom vikend seminaru Alkemije u Zagrebu vikend seminar

Više o trogodišnjoj školi Alkemije u Damanhuru Škola Alkemije

Ukoliko se želite prijaviti na idući Osnovni seminar Alkemije slobodno nam se javite na 095/9016-883 ili info@damanhur.hr