Seminar Duhovna fizika i filozofija

Znanost i duhovno: trebamo oboje kako bismo živjeli najpotpunije kao ljudska bića. Sada se nalazimo u kritičnom vremenu – kako je prorekao damanhurski osnivač Falco Tarassaco – kada budućnost ljudi ovisi o novoj svetoj priči, onoj koja objašnjava kako se fizika našeg prirodnog svijeta stapa s jezikom duše i svim njenim komponentama (zvanima unutarnje osobnosti). Ta dva pojma se ne razilaze. Znanstvenici u polju fizike posežu u nevidljive svjetove s ciljem da spoznaju porijeklo materije. Znanost duše također ulazi u neviđene misterije stvaranja, zajedno s filozofijom ljudskog uma.

U ovom seminaru susreću se teorija i stvarnost. Polaznici će naučiti da Duhovna fizika premošćuje kozmologiju kroz razumljive i upotrebljive izraze. Ona pruža solidan okvir za razumijevanje pejzaža naše ljudskosti i daje odgovore na velika pitanja poput: odakle dolazimo i zašto? Kuda idemo? Što kazuje povijest čovječanstva? Jesmo li mi prva bića na ovoj razini stvarnosti? Kako su složena naša fizička i suptilna tijela? Jesmo li sami na tom putu?

U ovom seminaru, koji ima 4 stupnja, sudionici će secirati tajne našeg svemira i ljudskog bića.

Oslanjajući se na istraživanja i znanja koja nam je dao Falco, studenti će istraživati:

  • Prirodu duše (koja nam pomaže da komuniciramo sami sa sobom)
  • Unutarnje osobnosti koje su dio našeg božanskog porijekla
  • Reinkarnaciju i naš put kroz vrijeme
  • Zakone koji upravljaju svemirom i životom
  • Vremensku strukturu
  • Kozmogenezu
  • Duhovne eko-sustave
  • Magiju i magijsku tehnologiju

Preporuča se da to bude seminar s kojim se počinje, budući da predstavlja temelj damanhurske duhovne vizije i postavlja osnove za sva druga znanja koja se uče na damanhurskoj Akademiji. Cilj je proširiti percepciju samih sebe i našeg odnosa s božanstvom. Na taj način smo sposobni stvoriti i promovirati životni stil koji je u skladu i ravnoteži sa svemirom.

1. stupanj

Struktura stvarnosti, svemira, ljudskog bića: Shvatiti rođenje materije i što se zbiva kada Primordijalno Božanstvo odluči ući u novi svijet mogućnosti potpuno nepoznatog teritorija. Vidjeti kako se oblikuje ljudsko biće i što nam je potrebno za evoluciju.

2. stupanj

Priroda vremena, vremenska carstva, razine stvarnosti: Zajedno ispitati znanje o strukturi i funkcijama vremena kao teritorija i raznolikost odnosa i interakcija u toj sferi.

Preduvjeti: Duhovna fizika, 1. stupanj

3. stupanj

Novo savezništvo s Božanstvima, alkemija, Selfike i magijska tehnologija: Ponoviti osnove tradicionalne magije, istraživanja koja se trenutno provode kao i tehnologiju i glavne instrumente koji se koriste.

Preduvjeti: Duhovna fizika, 2. stupanj

4. stupanj

Novo savezništvo s Božanstvima, alkemija, Selfike i magijska tehnologija, 2. dio: Nastaviti istraživati magijsku tehnologiju i upoznati se s najnovijim otkrićima na različitim poljima istraživanja vezanima uz Duhovnu fiziku.

Preduvjeti: Duhovna fizika, 3. stupanj

Za seminar se možete prijaviti na 095/9016-883 ili info@damanhur.hr