Oberto Airaudi – Falco: “Naučiti umrijeti”

Naslov ove knjige “Naučiti umrijeti – S onu stranu života” možda iznenađuje, ali ako dobro razmislimo o smrti ona je, od svih mogućih tema, jedina koja se tiče svakog od nas.

Umiranje je dio života, kao i ljubav, kao napor i stvari u koje smo sigurni kao odrasli. Naučiti umrijeti objašnjava kako se pripremiti: kako biti spreman za približavanje tom trenutku ili kako pomoći našim prijateljima, našim najmilijima kada je sasvim prirodno, susretnu.

Govoriti o smrti znači govoriti o životu. Naš je zadatak živjeti dostojanstveno, ostvariti svoje ciljeve i pobjediti svaki strah, uživati u svakom trenutku, čak i u posljednjem. 

..”Smrt je jedna konstanta svih naših inkarnacija: svaki put kad umremo kreće novo iskustvo, drukčije od onog prethodnoga. jedinstveno po svojoj vrsti. Dakle, ovo je tema koja ti dopušta da se pripremiš za trenutak u životu s kojim ćeš se sigurno morati suočiti”..

Trenutak smrti predstavlja upravo prolaz prema drugim dimenzijama – život se nastavlja u različitim oblicima, ne više tjelesnim, već suptilnima.

Na kraju knjige je skica razgovora koji možete voditi uz krevet osobe koja je netom umrla.

Falco Tarassaco (Oberto Airaudi) je filozof, iscjeljitelj, pisac, slikar, osnivač i duhovni vodič Federacije Damanhur u Italiji. Oko tisuću građana Damanhura stvorilo je eko društvo kojemu su Ujedinjeni Narodi dodijelili nagradu za društveni model za održivu budućnost. Društvo se temelji na etičkim vrijednostima, te potiče kulturu mira i uravnoteženog razvoja. Damanhur je poznat po svojim Hramovima Čovječanstva, čudesnoj podzemnoj građevini koju su izgradili njegovi građani i posvećeni su ponovnom buđenju božanskog u svakom ljudskom biću.