Video s Muzikom biljaka

Muzika biljaka je rezultat više od 40 godina istraživanja u Federaciji Damanhur u Italiji vezanih za senzibilitet i inteligenciju biljnog svijeta.

U tim istraživanjima, izradili su jedinstven uređaj za muziku biljaka i stabala, te se biljni svijet može sada izraziti kroz zvuk i glazbu.

Mi smo u stanju vidjeli, okusiti, pomirisati i osjetiti biljke, ali ih prije toga nikad nismo mogli čuti.

Do sada su one bile tihe, tu pored nas i neki ljudi smatraju da su biljke neživi predmeti.

Ovaj uređaj sve mijenja. Ovim pokazujemo da su biljke žive, svjesne i inteligentne. Biljke se izražavaju i to je jedna nova dimenzija koju možemo doživjeti.

Slušati biljku kako svira je kao da ulazimo u njihov svijet, a čuti kako se muzika mijenja kao posljedica vaše interakcije ili kad one sviraju zajedno s drugim ljudima i biljkama muzičarima, pomaže nam shvatiti koliko su biljke inteligentne i svjesne.

Bez obzira na to je li to osobna meditacija, oblik zabave ili nova metoda komunikacije, čuti kako biljka ili stablo dijele svoja iskustva kroz glazbu bez sumnje će dotaknuti srca i promijeniti način na koji živite u ovom svijetu.

Biljka će veselo i skladno muzicirati u pozitivnom okruženju, a prestati ako prilazimo s negativnom namjerom prema njoj ili nekom drugom živom biću. Na osjećajnoj razini su vrlo senzibilne te će naša ljubav, nježnost i pažnja potaknuti njihov rast. Mnogi kažu da razgovaraju s biljem i da tada ono bujno raste i cvjeta.

S Muzikom biljaka budimo svjesnost i kod odraslih i kod djece;

  • Da su biljke živa, svjesna I inteligentna bića
  • Imamo bolju ideju što je sve oko nas živo
  • Da živimo harmoničnije sa drugim svjetovima oko nas,
  • Da se prema njima odnosimo s poštovanjem, pažnjom i da ih zaštitimo

Registrira razlike potencijala između korijena i lista koja se zatim kroz uređaj pretvara u tonove i pojačava kroz pojačalo i zvučnike. To je tehničko rješenje koje ovaj uređaj omogućava.

Naša sadašnjost je suradnja I komunikacija s biljnim svijetom. Danas je moguće komunicirati s biljkama, pomoću posebnog patentiranog damanhurskog uređaja U1 koji detektira razliku u električnoj aktivnosti između korjena i lista, prevodi u signal i pretvara u zvuk.

Rezultat je iznenađujuć. Biljke reagiraju na kontakt i emocije onih koji ih okružuju i pomoću univerzalnog jezika muzike moguće je ući u interakciju s njima. Biljke mogu ući u interakciju s nama, da mogu promijeniti ritam ili visinu tona kad smo u njihovoj blizini.

U Zagrebu i Hrvatskoj možemo zamisliti pjevajuće parkove i vrtove i predvidjeti mogućnost da se na mnogim imanjima, vrtićima, školama i sveučilištima, hotelima, wellness centrima, parkovima čuje Muzika biljaka koja stvara harmonično okruženje za učenje, rad i odmor.

Više na: http://www.musicoftheplants.com/

Slobodno nas kontaktirajte na 095/9016-883 ili info@damanhur.hr ili nas posjetite u Vlaškoj 81a 1. kat kako bi čuli Muziku biljaka uživo.